skip to Main Content
+386 31 467 265 turaptuj@gmail.com

Kreativni turizem na Ptuju

Delavnica Kreativnost v turizmu, 12.12.2018 ob 18.00

Izvajalci: Marjan Ostroško in Zavod TuRA
Dogodek poteka v Fuerstovi hiši (krempljeva ulica 1, Ptuj)

Zavod Tura je turistični zavod za spodbujanje turizma, rekreacije in animacije, ponuja najbolj personalizirane ture po Ptuju in povezuje kulinarične ponudnike v uspešnem projektu Kuhna na dvorišču.
Marjan Ostroško je aktivni Ptujčan, vodi zvočne meditacije in moderira dogodke tipa proaktivna kavarna, world caffe…

Delavnica bo potekala v dveh delih:
1. Predstavitev kreativnega turizma in možnosti sodelovanja na Ptuju
2. Izdelava skupnega kreativnega produkta (ob dovolj visoki udeležbi)

Turizem je panoga v kateri je odločilnega pomena dinamičnost in prilaganja nenehnim spremembam v tehnologiji, pa tudi družbi. Ponudba za domačine in turiste željne alternative in posebnih doživetij, mora vključevati ustvarjanje novih proizvodov in storitev ter izvajanje že obstoječih na inovativne načine.

Predavanje in delavnica Kreativnega turizma je namenjena vsem, ki jih zanima kreativnost in inovativnost v turistični ponudbi našega mesta.

Temeljila bo na skupinskem delu, ob odkrivanju in reševanju problemov ter razpravah bomo skušali najti način za ustvarjalen pristop k ustvarjanju novih turističnih doživetij.

Kreativni turizem nagovarja modernega popotnika in mu ponuja priložnost, da razvija svoj kreativni potencial skozi aktivno participacijo v obliki različnih delavnic, učnih programov in kreativnih aktivnosti skozi prizmo lokalne tematike (tematiko področja, kjer se obiskovalec nahaja – glasba, dediščina, vizualne umetnosti, gastronomija, jeziki, umetnost…).
Na ta način mu omogoči, da doživi resnično in avtentično izkušnjo destinacije.

UNESCO definira kreativni turizem kot potovanje z namenom doživeti aktivno in avtentično izkušnjo preko izkustvenega učenja na področju umetnosti, zgodovine, dediščine ali karakterja kraja, kjer se obiskovalec osebno poveže z domačini in njihovo kulturo.

Back To Top